Gemeente West Betuwe – Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Geldersestraat 61a en 63, Geldermalsen’

DeGeldermalsengids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Gemeente West Betuwe – Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Geldersestraat 61a en 63, Geldermalsen’.

Meer informatie over deze bekendmaking:

Met ingang van 17 januari 2024 ligt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, voor zes weken het door de gemeenteraad op 28 november 2023 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Geldersestraat 61a en 63, Geldermalsen’ ter inzage.Toelichting op het bestemmingsplanHet bestemmingsplan voorziet in het slopen van een oude vervallen schuur en andere gebouwen op de percelen kadastraal bekend als gemeente Geldermalsen sectie G, nummer 693 en 733 op het adres Geldersestraat 63 te Geldermalsen. In plaats daarvan komt er één woning voor terug.Naar aanleiding van een ingediende zienswijze, en uit ambtshalve overwegingen, is het ontwerp van het bestemmingsplan bij vaststelling op onderdelen gewijzigd. Het betreft onder meer het verlagen van de bouwhoogte van 8,5 naar 7,5 meter. Verder is de toelichting aangevuld op een aantal onderdelen en zitten een aantal wijzigingen in de regels. Voor details verwijzen wij u naar de nota zienswijzen, die als bijlage is toegevoegd aan dit bestemmingsplan.  Raadplegen planstukkenDe planstukken zijn te raadplegen op de landelijke voorziening: Externe link:www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960.GDMGeldersestr63-VSG1.De ter inzage gelegde stukken kunt u verder op afspraak inzien bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis van West Betuwe, bezoekadres Kuipershof 2 Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact met ons op via ons algemene telefoonnummer 0345 728800. Kijk voor de meest actuele openingstijden op de website van de gemeente: Externe link:www.westbetuwe.nlBeroepBelanghebbenden kunnen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan gedurende de beroepstermijn (tot en met 27 februari 2024) beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via Externe link:https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/. Hiervoor is een DigiD vereist. Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.InwerkingtredingHet bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Onderwerp: Ruimte en infrastructuur | Organisatie en beleid, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/gmb/2024.

Dit artikel verscheen op deGeldermalsengids.nl op 17-01-2024.

Laat dit artikel viral gaan in Geldermalsen, deel het met je vrienden!

Auteur

Picture of Redactie deGeldermalsengids.nl
Redactie deGeldermalsengids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen Geldermalsen
  2. gmb-2024-25914

Gerelateerde berichten